Viikon päästä alkaa arki Marseillessa - kuka pakkais laukut?

 

Bonjour kaikille, Marseille kutsuu! Mun eka opintovuosi sai vähän erilaisen käänteen, kun päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveen ja lähteä vapaaehtoistyöhön Ranskaan. Tai no, olin miettinyt jotain eksoottisempaa maata, mutta koska halusin treenata just ranskan kieltä, muita vaihtoehtoja kuin Ranska ei tällä kertaa tullut vastaan. 

Harmitti kyllä kun ajattelin, että tämän parin kuukauden ulkomaanjaksoni takia joudun keskeyttämään juuri alkaneet liikunnanohjauksen perusopinnot, mutta opet olivat toista mieltä: miksen voisi olla osan aikaa Marhaban-keskuksessa myös työssä oppimassa eli koulutussopimuksella? Marhaban on paikka, jossa maahanmuuttajat voivat opiskella kieltä ja kulttuuria ja saada tukea yhteiskuntaan sopeutumiseen. 

Mun vapaaehtoistyön tehtäviin kuuluu mm. avustaa ranskan kielen kursseilla (oon opiskellut ranskaa yliopistossa), olla mukana ruokajakelussa ja erilaisissa kerhoissa. Tän vapaaehtoistyöjakson teen Suomen Lähetysseuran kautta. Osan jaksosta keskityn sitten opiskeluun eli olen aluksi mukana ja sitten ohjaan muutamaa liikuntakerhoa samassa paikassa. Miten se sujuu ranskaksi, ei hajuakaan, sillä liikunta-alan sanasto ei ole tosiaankaan tuttu! Mutta oppimaanhan sinne lähdenkin, yritän ottaa vastaan kaiken mitä tulee hermoilematta kauheasti! 

Erasmus-vaihtoon valmistautuminen on ollut hauskaa. Tein kielikokeen ja aika hyvin se meni, mutta treenailen silti hiukan ranskaa etukäteen, jotta kieli palautuu mieleen. 

Erasmus-tuen lisäksi saan jaksolta aikuiskoulutustukea, jota olen saanut nyt alkusyksyn opintoihinkin Kisakalliossa. Sitä voi saada myös, kun lähtee vaihtoon suomalaisesta oppilaitoksesta. 

Matka alkaa 18.10. eli aika pian! Paluu Suomeen on 17.12. Matkaliput on hankittu, lento kulkee Frankfurtin kautta. Löysin aika mukavan oloisen, vaikkakin niukasti sisustetun yksiön pari kilometriä Marhabanista. Hankin asunnon itse, sillä Marseillessa ei ole nyt ketään suomalaista, joka olisi avustanut asunnon etsinnässä. Sopiva löytyi airbnb-palvelun kautta. Luulen että tulen sisustamaan kämppää viherkasveilla ja matoilla, vaikka jakso ei olekaan kahta kuukautta pidempi. On kuitenkin kiva että voi tuntea olonsa kotoisaksi. 


Sain juuri kuvan Marhabanista, Marseillessa on pikkuisen tulvinut! Se ei kuulemma ole kovin yleistä, hmm...Päivän kurssit jouduttiin perumaan. Taitaa olla aika yleistä siellä, mutta enköhän pääse vielä perille ja tutustumaan keskuksen toimintaan ja liikuntatunteihin kastumatta!


 

 

 

 

 

 

A bientôt, pikaisiin kuulumisiin! 


http://association-marhaban.org/en/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotiin oli kiva tulla mutta kannatti ehdottomasti lähteä

Lastenkerhoa ja mölkkyä opiskelijoille, niin ja kaupunkiin tutustumista